Centrum Kształcenia Zawodowego w Siedlcach. Adres: 08-110 Siedlce, ul. Konarskiego 9, telefon do sekretariatu: 25 794 33 30, email: ckp@ckp.siedlce.pl, więcej informacji »
Wtorek 24 Listopada 2020
328 dzień roku.
Do końca roku pozostało: 37 dni.

Imieniny obchodzą: Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman

strona główna

mapa strony

drukuj

kontakt

powrót
 
 Aktualności
 
2020-11-12

Szkolenia on-line dla nauczycieli
  więcej
2020-11-04

Pomoc finansowa
  więcej
archiwum

                               

Pracownia ekspedycji

Wyposażenie:

  • Bemar elektryczny- 1szt
  • Urządzenia chłodnicze – 2 szt.
  • Profesjonalna krajalnica elektryczna – 1 szt.
  • Taboret podgrzewaczy - 1 szt.
  • Drobny sprzęt specjalistyczny.


Działalność dydaktyczna

W pracowni prowadzone są:

  • zajęcia praktyczne z klasami technikum zawodowego o specjalności: technik żywienia i gospodarstwa domowego
  • zajęcia praktyczne z klasach ZSZ o specjalności: kucharz małej gastronomii ze szkół ZSP nr 3 i Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Siedlcach.
  • praktyki zawodowe dla klas technikum dziennego i uzupełniającego o profilu gastronomicznym.

Uczniowie w tej pracowni doskonalą poznane umiejętności z zakresu ekspedycji potraw, tj.: prawidłową organizację pracy podczas ekspedycji potraw z zachowaniem zasad GMP i GHP, poznają zasady i różne sposoby wydawania surówek, zup, potraw mącznych i jarskich, deserów i dań garmażeryjnych z zachowaniem odpowiedniej temperatury, poznają zasady zabezpieczania potraw przed szkodliwym działaniem różnych czynników oraz uczą się porządkować pracownię po zakończonej pracy.

Opiekun pracowni: Joanna Mendza

 


powrót    do góry     
Kontakt  |  Mapa strony » Copyright © 2020 Centrum Kształcenia Praktycznego. All rights reserved
Projekt i wykonanie: Magdalena Szarek-Mistewicz
Liczba wejść: 1057711, dziś: 129