Centrum Kształcenia Praktycznego w Siedlcach. Adres: 08-110 Siedlce, ul. Konarskiego 9, telefon do sekretariatu: 0-25 633 06 86, email: ckp@ckp.siedlce.pl, więcej informacji »
Czwartek 22 Sierpnia 2019
233 dzień roku.
Do końca roku pozostało: 131 dni.

Imieniny obchodzą: Maria, Cezary, Tymoteusz, Zygfryd

strona główna

mapa strony

drukuj

kontakt

powrót
 
 Aktualności
 
2019-08-14

Rada Pedagogiczna
  więcej
2019-06-21

Egzamin zawodowy 2019
  więcej
archiwum

                               

Pracownia obróbki wstępnej

Wyposażenie:

  • Płuczko-obieraczka do ziemniaków i warzyw korzeniowych
  • Maszyna do rozdrabniania owoców i warzyw z przystawkami szt. 2
  • Maszyna do mielenia „Wilk” szt. 1
  • Maszyny do mielenia „Zelmer” szt. 3

Działalność dydaktyczna

W pracowniach odbywają się zajęcia z uczniami zasadniczych szkół zawodowych w zawodach kucharz małej gastronomii oraz technikum – technik żywienia i gospodarstwa domowego.

Uczniowie poznają zasady prawidłowej obróbki wstępnej wszystkich surowców wykorzystywanych w produkcji gastronomicznej zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP).

Opiekun pracowni : Joanna Mendza

 


powrót    do góry     
Kontakt  |  Mapa strony » Copyright © 2019 Centrum Kształcenia Praktycznego. All rights reserved
Projekt i wykonanie: Magdalena Szarek-Mistewicz
Liczba wejść: 938285, dziś: 268