Centrum Kształcenia Praktycznego w Siedlcach. Adres: 08-110 Siedlce, ul. Konarskiego 9, telefon do sekretariatu: 0-25 633 06 86, email: ckp@ckp.siedlce.pl, więcej informacji »
Niedziela 19 Maja 2019
138 dzień roku.
Do końca roku pozostało: 226 dni.

Imieniny obchodzą: Iwo, Piotr, Mikołaj, Celestyna, Urban, Iwona

strona główna

mapa strony

drukuj

kontakt

powrót
 
 Aktualności
 
2019-05-11

Jarmark Świętego Stanisława 2019
  więcej
2019-03-21

Pasowe układy rozrządu firmy ContiTech
  więcej
archiwum

                               

GALERIE

Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku


Projekt współfinansowany ze środków Uni Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

   W maju 2011 r. Agnieszka Chacińska i A. Paciorek wzięły udział w diagnozie czyli pierwszym etapie - rejestracja techniką wideo jednogodzinnej lekcji prowadzonej przez uczestnika projektu w szkole lub na warsztatach. Uczniowie biorący w niej udział wypełnili krótką ankietę ewaluacyjną.
   W czerwcu 2011 w Starych Jabłonkach wzięłyśmy udział w dwudniowym zjeździe diagnozującym, podczas którego został przeprowadzony test wiedzy teoretycznej oraz  cykl zadań praktycznych m.in. rozbiór i wykrawanie, zadania grupowe (przygotowywanie menu) oraz prezentacje dydaktyczne. Nad prawidłowym przebiegiem tej części spotkania diagnozującego czuwali eksperci: dydaktyczny i technologii mięsa/sztuki kulinarnej :

  • ALEKSANDRA DOŁGAŃ (ekspert dydaktyczny),
  • PAWEŁ ŚWIĄTKOWSKI (ekspert technologii mięsa).


Kolejnym etapem udziału w projekcie będzie realizacja 2 – tygodniowych praktyk.
Praktyki zawodowe przeprowadzone będą w formule 10 dni roboczych, po 8 godzin dziennie w profesjonalnie zarządzanych, cenionych rzedsiębiorstwach (5 dni w przedsiębiorstwie gastronomicznym i 5 dni w przedsiębiorstwie przetwórstwa mięsnego). Zostaną powołani opiekunowie praktyk, którzy będą zajmować się beneficjentami podczas trwania praktyk, oraz diagnoza końcowych umiejętności BO, wnioski i rekomendacje
Kolejny krok to zorganizowanie konferencji podsumowującej wiedzę i umiejętności uczestników projektu nabyte podczas praktyk. Zostaną wówczas wypracowane wnioski i rekomendacje, a uczestnicy otrzymają certyfikaty. Efektem konferencji będzie stworzenie modelowego programu doskonalenia zawodowego NPZ i IPNZ poprzez praktyki oraz
sformułowanie wniosków i rekomendacji dotyczących dalszego wdrażania i upowszechniania wypracowanych rozwiązań.
 

Oficjalna strona projektu Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku http://www.irafood.eu/


































































 


powrót    do góry     
Kontakt  |  Mapa strony » Copyright © 2019 Centrum Kształcenia Praktycznego. All rights reserved
Projekt i wykonanie: Magdalena Szarek-Mistewicz
Liczba wejść: 918926, dziś: 152