Centrum Kształcenia Praktycznego w Siedlcach. Adres: 08-110 Siedlce, ul. Konarskiego 9, telefon do sekretariatu: 0-25 633 06 86, email: ckp@ckp.siedlce.pl, więcej informacji »
Czwartek 17 Października 2019
289 dzień roku.
Do końca roku pozostało: 75 dni.

Imieniny obchodzą: Małgorzata, Wiktor, Marita, Ignacy, Lucyna, Antoni

strona główna

mapa strony

drukuj

kontakt

powrót
 
 Aktualności
 
2019-10-08

Nibe-Biawar – szkolenie produktowe
  więcej
2019-09-03

Kalendarz roku szkolnego 2019/2020
  więcej
archiwum

                               

GALERIE

Praxis


   

 W dniach 18-25 luty 2011r. nauczycielki branży gastronomicznej:
• Małgorzata Ługowska
• Agata Zamyłko
• Marianna Kosyl
• Agnieszka Chacińska
uczestniczyły w praktykach zawodowych w ramach projektu „PRAXIS - PILOTAŻOWY PROGRAM DOSKONALENIA NAUCZYCIELI KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO POPRZEZ PRAKTYKI W PRZEDSIĘBIORSTWACH”
Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego i obejmuje praktyki na terenie kraju i za granicą.

    Celem praktyk jest zapoznanie nauczycieli z dodatkowymi umiejętnościami, które są niezbędne do pracy absolwenta w zawodzie kelner.

Harmonogram praktyk krajowych obejmował:

I. Przyjmowanie i rejestrowanie zamówień klientów 2x6 godzin
II. Organizacja obsługi gości w pokojach hotelowych 1x6 godzi
III. Obsługiwanie gości poza zakładem gastronomicznym (catering) 1x6 godzin
IV. Serwis specjalny lub sporządzanie i wykańczanie potraw w obecności gości 4x6 godzin
V. Zarządzanie zespołem kelnerów podczas obsługi i ich ocena 1x6 godzin
VI. Zasady sugestywnej sprzedaży 1x6 godzin


Praktyki krajowe odbyły się w restauracji „Dworek nad Pilicą” w miejscowości Wólka Magierowa k. Nowego Miasta nad Pilicą.

    Dodatkowo uczestniczki wzięły udział w wycieczce do nowoczesnego Centrum Konferencyjno- hotelowego „OSSA” k. Rawy Mazowieckiej, oraz w szkoleniu z zakresu podstaw carvingu. Ponadto, panie miały możliwość doskonalenia swoich umiejętności kulinarnych pod okiem szefa kuchni pana Macieja Amkowskiego, który dzielił się swoją wiedzą z zakresu kuchni francuskiej, włoskiej i angielskiej.

Mamy nadzieję, że zdobyte umiejętności i wiedza będą procentowały w kształceniu uczniów naszej placówki.

Drugi etap projektu odbędzie się w lipcu 2011r. w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego w okolicach Berlina w Niemczech.

    Zapraszamy do galerii zdjęć.
 





























































































 


powrót    do góry     
Kontakt  |  Mapa strony » Copyright © 2019 Centrum Kształcenia Praktycznego. All rights reserved
Projekt i wykonanie: Magdalena Szarek-Mistewicz
Liczba wejść: 953356, dziś: 132