Centrum Kształcenia Praktycznego w Siedlcach. Adres: 08-110 Siedlce, ul. Konarskiego 9, telefon do sekretariatu: 0-25 633 06 86, email: ckp@ckp.siedlce.pl, więcej informacji »
Poniedziałek 27 Maja 2019
146 dzień roku.
Do końca roku pozostało: 218 dni.

Imieniny obchodzą: Augustyn, Julian, Jan, Juliusz, Magdalena, Amanda

strona główna

mapa strony

drukuj

kontakt

powrót
 
 Aktualności
 
2019-05-11

Jarmark Świętego Stanisława 2019
  więcej
2019-03-21

Pasowe układy rozrządu firmy ContiTech
  więcej
archiwum

                               

GALERIE

Wsparcie praktyki teorią


 
     
     

    

 W dniach 26 - 27.09.2011 r. i 24 – 25.10.2011 r. odbyły się szkolenia w CKP w Siedlcach dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych w ramach projektu „Praktyka podstawą kształcenia zawodowego”.
Szkolenia były prowadzone przez p. dr Ewę Czarniecką Skubinę z SGGW w Warszawie.
Tematem pierwszego szkolenia były następujące zagadnienia:
- trendy na rynku usług gastronomicznych,
- zasady i standardy obsługi konsumenta,
- planowanie i organizacja imprez okolicznościowych,
- karty menu,
- reklamacje w gastronomii.

Drugie szkolenie składało się z dwóch części.
Pierwsza część - praktyczna dotyczyła sporządzania potraw prozdrowotnych. Druga część- teoretyczna zawierała następujące zagadnienia:
- wpływ procesu technologicznego na wartość odżywczą potraw,
- nowe techniki i technologie w gastronomii,
- dekorowanie potraw,
- systemy jakości w gastronomii.
 


































































 


powrót    do góry     
Kontakt  |  Mapa strony » Copyright © 2019 Centrum Kształcenia Praktycznego. All rights reserved
Projekt i wykonanie: Magdalena Szarek-Mistewicz
Liczba wejść: 920707, dziś: 145